Insignes & badges

Bij scouting kunnen diverse insignes en badges behaald worden. Hoewel deze termen door elkaar gebruikt worden is er een klein verschil: een insigne geeft aan dat je een bepaalde vaardigheid bezit en een badge is een soort aandenken van een bepaald kamp of een activiteit.

Binnen het programma wordt er soms gewerkt met insignes, wat inhoudt dat de leiding een aantal weken achter elkaar aandacht besteed aan een bepaalde vaardigheid en de kids daarmee een insigne kunnen verdienen. Ook is het natuurlijk mogelijk om zelf (dus niet op scouting) bezig te zijn met een insigne, vraag de leiding er maar eens naar. Vooral insignes voor een spreekbeurt of het meenemen van een vriendje zijn populair!

Badges zijn zoals gezegd een aandenken van een kamp of activiteit. Bij verschillende activiteiten zoals het groepskamp, de HIT of een zomerkamp zijn badges te verkrijgen. Er zijn echter twee bijzondere badges: de topseller badge voor degene die de meeste scoutingloten heeft verkocht en de buddy badge voor elke scout die een een bekende drie keer laat kijken op scouting. Badges en insignes mogen op de linkermouw van de Scoutfit. Een uitzondering is de Buddy Badge, die mag boven je rechter borstzak.