Scouting Nederland

Tapawingo is aangesloten bij Scouting Nederland. Wat houdt dit in?

Regio
Nederland is onderverdeeld in 46 scoutingregio's. Deze regio‟s organiseren diverse activiteiten voor de aangesloten scoutinggroepen, maar houden zich ook bezig met de training en bestuurlijke ondersteuning van de groepen in hun regio. Elke regio wordt bestuurd door een regiobestuur waarbij de beslissingen worden gemaakt door de Regioraad: alle vrijwilligers die binnen deze regio actief zijn. De regio's worden ondersteund door de provinciesteunpunten en geven directe input op landelijk niveau.
 
Tapawingo maakt deel uit van de regio Klein Gelderland.Jaarlijks zijn er circa twee tot drie regionale activiteiten, waarover u te zijner tijd meer informatie krijgt
 
Landelijk niveau
De organisatie wordt aangestuurd door het Landelijke Bestuur en de Landelijke Raad. De Landelijke Raad bestaat uit afgevaardigden uit alle regio‟s en maakt beslissingen die van belang zijn voor alle scoutinggroepen. Deze beslissingen worden uitgevoerd door het Landelijke Bestuur.
 
Het Landelijke Servicecentrum en de Landelijke Teams zijn uitvoerende organen. Het Landelijke Servicecentrum ondersteunt met betaalde krachten het Landelijke Bestuur en levert diensten aan de organisatie. Het servicecentrum bestaat uit verschillende afdelingen met elk hun eigen principe: staf, beheer, uitvoeringszaken, OR, de ScoutShop en Ondersteuning & Ontwikkeling.
 
Landelijke Teams zijn gespecialiseerd in een bepaald aspect waar alle groepen mee te maken hebben of organiseren een landelijk evenement.
 
Internationaal
De organisatie Scouting Nederland is aangesloten bij internationale scoutingorganisaties als de World Organisation of the Scout Movement (WOSM), de World Association of Girl Guides & Girl Scouting (WAGGGS) en de International Scout and Guide Fellowship (ISGF). Hierdoor kunnen leden van Scouting Nederland ook gebruik maken van bijvoorbeeld evenementen die deze organisaties organiseren.
Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen