Rooksignaal3

Het Rooksignaal is de officiële maandelijkse nieuwsbrief van Tapawingo en wordt vanuit het groepsbestuur verspreid onder alle jeugd- en kaderleden en hun ouders/verzorgers. Vragen of opmerkingen kunnen gericht worden aan rooksignaal@tapawingo.nl. Ontvang je deze mail in een gekke opmaak? Klik dan hier voor de online versie.

Het Rooksignaal

 Rooksignaal december 2014

Woord van het groepsbestuur

Blablalablabla

 

 

Mededelingen

Bij deze willen we jullie graag even wijzen op de volgende punten:
 
Nieuwe stijl Rooksignaal
Zoals je kunt zien heeft het Rooksignaal een nieuwe stijl. Vanaf nu kan je het Rooksignaal rechtstreeks in je e-mail lezen en hoef je dus niet apart een PDF te openen. Daarnaast zijn de toelichtingen bij de verschillende onderwerpen ingekort en kun je  verder klikken voor meer informatie. Op deze manier wordt het Rooksignaal een stuk overzichtelijker en kan je als lezer beter de onderwerpen waar je a lvan op de hoogte was overslaan. De layout zijn we nog niet helemaal tevreden over, maar dat komt allemaal nog wel. Mocht jij hier toevallig verstand van hebben dan houden we ons aanbevolen. :)
 
Contributiewijziging
Onze contributie wordt tweejaarlijks herzien. Recent heeft de groepsraad ingestemd met de door de beheerstichting voorgedragen contributiewijziging. Lees het volledige bericht hier. Klik hier voor meer informatie.
 
Deelname project groepsontwikkeling
Wij gaan meedoen aan het project groepsontwikkeling. In dit project wordt onze groep onder leiding van een externe coach "tegen het licht gehouden" en gaan we samen kijken waar onze verbeterpunten liggen. Voor onze leden betekent dit dat betekent dat jullie komende tijd allemaal via de e-mail een vragenlijst toegestuurd krijgen. Meer informatie is te vinden in de begeleidende brief.
 
Wijziging procedure invalouders
Vanaf december zullen de ouders/verzorgers die hebben aangegeven inciientieel te wllen helpen als leiding direct een mail van de speltakleiding ontvangen met daarin de concrete vraag of zij ee bepaalde datum kunnen invallen. Lees het volledige bericht hier.
 
 

Komende activiteiten

Op 4 januari openen we samen met de ouders/verzorgers het nieuwe scoutingseizoen tijdens de BoerenKoolFuif. Op 15 februari staat de Jantje Beton Collecte weer op het programma.

 

 

Kaderleden

Er is momenteel geen noemenswaardig nieuws met betrekking tot onze kaderleden.

 

 

Scouting Nederland

Er is momenteel geen noemenswaardig nieuws vanuit Scouting Nederland.

 

 

Overige onderwerpen

Onderstaande zaken passen niet echt onder een ander kopje, maar willen we toch graag even kwijt.
 
Tweede e-mailadres in Scouts Online
Sinds kort is het mogelijk om een tweede e-mailadres toe te voegen in Scouts Online (= onze ledenadministratie). Dit zorgt ervoor dat beide ouders de uitnodigingen voor bijzondere evenementen en het Rooksignaal ontvangen. Lees hier meer over het tweede e-mail ades in Scouts Online.
 
Herrinnering wensputtenactie Dekamarktactie
Zoals bekend doen wij mee met de wensputtenactie van de Dekamarkt. Hiermee kunnen we in totaal € 750,- verdienen! Lees meer over de actie in deze brief. De actie loopt nog tot 14 december.
 
Trekking Nationale Scouting Loterij
Op 10 december wordt de uitslag van de Nationale Scouting Loterij bekend gemaakt. Deze kan je vinden op https://www.scouting.nl/publiek/steunscouting/loterij.
 
 

Wij zoeken jou!

Tapawingo is een organisatie die geheel draait geheel op vrijwilligers. Vrijwilligers waar we heel erg blij mee zijn, maar waar er nooit genoeg van kunnen zijn. Waarom jij vrijwilliger zou worden bij Tapawingo? In de eerste plaats omdat het ontzettend leuk is: scouting is ontzettend divers en de enige beperking is je eigen creativiteit. Bovendien is vrijwilligerswerk en enorme plus op je cv. Hieronder vind je een overzicht van alle actuele vacatures. Wil je géén vaste leiding worden, maar wel af en toe invallen? Stuur even een mailtje naar secretaris@tapawingo.nl en val af en toe een keer in!

Voor meer informatie over één van deze functies kun je even op onze website kijken. Mocht je iemand weten die misschien geïnteresseerd is voor deze functie, laat hem/haar dan even contact met ons opnemen. Wel interesse maar bang dat je te weinig tijd hebt? Laat het ook even weten, er is vast wel een oplossing te vinden! Stuur daarvoor even een mailtje naar secretaris@tapawingo.nl.
 
 
Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen