Scouts gaan over naar de volgende leeftijdsgroep

Datum bericht: 14 oktober 2014

Zoals na de zomervakantie kinderen naar een nieuwe klas of misschien zelfs naar een nieuwe school, zo gaan de oudste scouts na de zomervakantie over naar een nieuwe leeftijdsgroep. Dit overgaan wordt in scoutingland 'overvliegen' genoemd en gebeurt altijd op een speciale overvliegdag. Zaterdag 11 oktober was het weer zo ver.

Tijdens de overvliegdag wordt er voor alle kinderen die overgaan naar de volgende leeftijdsgroep een speciale stormbaan opgebouwd. Deze baan wordt door de andere scouts gebouwd met bijvoorbeeld touwen, palen, pallets, banden en klimnetten. Daar waren zij al vroeg mee begonnen. "Dat moet ook wel, want het moet natuurlijk niet te makkelijk worden" licht leiding Pascal toe. "Het idee van scouting is dat alles bij de volgende leeftijdsgroep weer net iets moeilijker wordt. Denk bijvoorbeeld aan kampen: de jongste groep gaat één of twee nachtjes naar een locatie in de buurt, terwijl de oudste groep een week naar het Poolse Krakau is geweest. Tijdens het overvliegen laten de leden zien dat ze het wel aankunnen om naar de volgende groep te gaan, al moet je alles natuurlijk met een dikke knipoog zien. Het gaat er vooral om dat het voor de overvliegers leuk is om de baan af te leggen en het voor de andere scouts leuk is om naar te kijken."

De scouts kunnen terug kijken op een leuke middag. Met onder andere een dj, een bar en rechtstreeks verslag van de gebeurtenissen op de baan was het een vrolijke boel op het scoutingterrein aan de Doonweg. Uiteindelijk hebben zeven overvliegers de baan afgelegd en kunnen zij zich opmaken voor een nieuw seizoen bij een nieuwe leeftijdsgroep. De foto's zijn de vinden onder de foto-albums van 2014.

<< naar overzicht

Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen