Scouts maken tijdreis tijdens groepskamp

Datum bericht: 2 juli 2014

De scouts van Tapawingo beleven iedere keer een spannend avontuur tijdens hun tweejaarlijkse groepskamp. Dit jaar hebben ze de verstrooide professor Frits geholpen om weer in de juiste tijd te komen. Dat was hard nodig, want door een fout in de tijdmachine was de professor in de prehistorie beland. Gelukkig konden de scouts er samen met de professor voor zorgen dat zij weer in het heden kwamen en wisten zij ook nog eens voorkomen dat de oermensen in 2014 zouden belanden.

Al vroeg in de maand juni ontvingen de scouts een brief uit het verleden van de professor. De professor zat namelijk vast in de prehistorie in het dorpje ‘Minitopie’ en hij vroeg hulp aan de scouts van Tapawingo. In het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 juni beleefden de leden van Tapawingo dit spannende avontuur.

Zaterdagochtend zijn de scouts in de tijdmachine gestapt op zoek naar de professor. De professor hadden ze al vrij snel gevonden, maar de tijdmachine bleek nog steeds kapot te zijn. Terwijl de geleerde aan de slag ging met de voorbereiding van de reparatie hebben de oermensen de scouts vanalles geleerd. Zo weten de scouts nu hoe ze moeten jagen op elanden, hoe ze speren moeten werpen en hoe moeilijk het kan zijn om aan eten te komen.

's Middags bleek dat de proffesor nóg verstrooider was dan iedereen dachte. Om te voorkomen dat de oermensen per ongeluk in de machine zouden stappen en in 2014 zouden belanden had de professor de tijdmachine verstopt, maar hij was de verstopplek zelf vergeten. Gelukkig had de tijdreizer een kistje met een cijferslot waarin hij een kaart had verborgen. Hij was alleen de code kwijtgeraakt, maar die kond door een vossenjacht in het bos op verschillende types oermensen weer terug gevonden worden.

Zondag was het avontuur alweer voorbij. De scouts hebben aan de hand van de kaart de tijdmachine gevonden en konden zo weer in de eigen tijd komen. Moe en voldaan van het geweldige weekend konden de scouts weer naar huis.

<< naar overzicht

Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen