Scouts actief tijdens NL Doet

Datum bericht: 26 maart 2014

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart vond de actie NL Doet van het Oranjefonds weer plaats. Tijdens deze dag werden overal in het land diverse (maatschappelijke) vrijwilligersklussen verricht.  Ook de scouts van Scouting Tapawingo Eerbeek deden mee aan de actie.

Zaterdag is er samen met alle leden en een heleboel ouders/verzorgers druk geklust op het terrein van de Eerbeekse scoutinggroep. Aan het einde van de dag mocht het resultaat er zeker wezen. Zo is de vlaggenmast vervangen, zijn er nieuwe struiken gepland, heeft de kampvuurkuil een opknapbeurt gekregen en zijn alle picknicktafels voorzien van een nieuwe laag verf. Dit laatste werd overigens mede mogelijk gemaakt door de ‘Wensen komen uit’ actie die supermarktketen Dekamarkt eind vorig jaar organiseerde.

De scouts van Tapawingo kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. “We hebben veel kunnen realiseren en dat is allemaal mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die Tapawingo hebben geholpen” stelt organisator Roy Noordhoek. “Het succes was overigens niet alleen te danken aan de vrijwilligers. Ook de organisaties die ons hebben geholpen door materiaal te sponsoren moeten we niet vergeten.”

Tapawingo was trouwens niet de enige vereniging in de regio die meedeed met de actie. Ook bij andere verenigingen en organisaties werd er druk geklust. Landelijk gezien was de actie ook een groot succes. Er zijn in totaal 8.686 kleine en grote klussen verricht bij verschillende organisaties in alle gemeentes van Nederland. Daarnaast deden zelfs Koning Willem Alexander en Koningin Maxima deden mee met de actie. Zij hielpen bij het schilderen van de nieuwe stal op een Rijswijkse kinderboerderij. 

Bekiijk de foto's van dit evenement onder foto's > 2014 > NL Doet / Klusdag (directe link).

<< naar overzicht

Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen