Dodenherdenking in Brummen

Datum bericht: 6 mei 2013

Op 4 mei waren de scouts van Tapawingo aanwezig bij de Dodenherdenking in zowel Eerbeek als Brummen. De Regiobode schreef het onderstaande over de herdenking:

BRUMMEN – In de hele regio zijn zaterdagavond oorlogsslachtoffers herdacht met 2 minuten stilte. In Brummen werd voorafgaande een stille tocht gelopen langs alle monumenten in het dorp. 

Bij monumenten bij het gemeentehuis (foto), het Joodse monument aan de Tuinstraat, bij het oude postkantoor en de oude Protestantse kerk werden door onder andere de wethouders Beelen en Bruning bloemen gelegd. Ook andere organisaties en burgers legden bloemen. De stoet werd begeleid door enkele slagwerkers met omfloerste trom. Aansluitend aan de twee minuten stilte en de rondgang langs de monumenten in Brummen, vond nog een bijzondere herdenkingsbijeenkomst plaats in de Oude kerk in Brummen.

De belangstelling voor de herdenkingen was overigens goed. Burgemeester Niels Joosten had alle inwoners vooraf opgeroepen om deel te nemen aan één van de stille tochten in de gemeente Brummen. “De herdenking is voor jong en oud een gedenkwaardig moment”, aldus burgemeester Joosten.

Bron: Regiobodeonline.nl

<< naar overzicht

Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen