2.000 scouts gaan uitdaging aan tijdens avontuurlijk Paasweekeinde

Datum bericht: 29 maart 2013

LEUSDEN - Sneeuw of zon, korte broek of regenpak: Het is elke keer anders. Het ene jaar slaap je in een tentje in de sneeuw, de andere keer is het weer zo warm dat er niet eens een kampvuur gestookt mag worden. Wat zal het dit jaar worden? Hoe dan ook: in Baarn, Harderwijk, Mook, Dwingeloo, Alphen (NB) en in Zeeland wordt er tijdens de jaarlijkse HIT groots uitgepakt. Het is de ideale kans voor scouts vanaf 7 jaar om actief deel te nemen aan outdooractiviteiten met veel uitdaging.

De jongste scouts worden uitgedaagd om bijvoorbeeld te overleven in de wildernis, snelverbanden aan te leggen en reanimeren, een kampvuur te maken zonder lucifers, metershoge bouwwerken te bouwen met enkel touw en houten palen of mee te doen aan een spannend moordspel.

De oudere scouts gaan onder andere op een survivaltocht in de Duitse Eifel of nemen deel aan het Kookkamp Extreem, een spannende autospeurtocht, gaan met een lelievlet op Waterhike over de Maas of doen mee aan de GPS-hike; de Grote Paas Speurtocht.

Bron: website Scouting Nederland.

<< naar overzicht

Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen