Tapawingo in de weer voor Jantje Beton

Datum bericht: 4 maart 2013

Zaterdag 09 maart zullen de scouts van Tapawingo zich weer in zetten voor Jantje Beton. Net zoals vorig jaar gaan wij deze zaterdag weer met alle jeugdleden het dorp in om te collecteren, zodat ook de jeugdleden actief betrokken zijn bij de actie.

Door de actie snijdt het mes aan twee kanten. Tapawingo kan haar contributie zo laag mogelijk houden waardoor scouting voor iedereen toegankelijk blijft en door de actie wordt bij de jeugdleden een stuk maatschappelijk bewustzijn gecreëerd. De opbrengst van de actie wordt gedeeld door Jantje Beton en de scouts. Jantje Beton gebruikt de opbrengst om diverse buiten speel projecten te stimuleren (zij draagt bijvoorbeeld bij aan de KinderVakantieSpelen), Tapawingo gebruikt de opbrengst voor de aanschaf van diverse materialen.  Scouting heeft namelijk net als andere (sport)verenigingen materiaal nodig voor haar activiteiten. Zo maken de scouts regelmatig gebruik van bijvoorbeeld kompassen, zagen, bijlen en houten palen om keukens, vlotten of een familieschommel mee te knopen. Verder is het natuurlijk belangrijk dat er verkeershesjes zijn, de EHBO-doos aangevuld is en er altijd ranja en thee voor de kinderen is.

Jaarlijks zijn er circa 45.000 collectanten actief voor Jantje Beton.  De scouts van Tapawingo richten zich op de zaterdag en zullen tussen 10:00 en 16:00 actief zijn.

<< naar overzicht

Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen