Scoutingjaar geopend met de BoerenKoolFuif!

Datum bericht: 7 januari 2013

Afgelopen zaterdag hebben de scouts van Tapawingo het nieuwe jaar weer officieel geopend met de jaarlijkse BoerenKoolFuif. Een uitstekende opkomst om elkaar een goed nieuw jaar te wensen en te genieten van een stevige stampot. Naast het diner was er ook een braderie georganiseerd.

De opkomst begon met een centrale opening, waarna er een gezamelijk spel vlagenroof werd gespeeld. Na dat de scouts voldoende waren uitgeraasd, en de honger genoeg was toegenomen was het tijd voor het grote diner.             
Dit jaar werd het boerenkool verzorgd door een tweetal ouders die de zware taak op zich namen, waarvoor veel dank vanuit de groep. Natuurlijk ontbrak het niet aan genoeg rookworst, spekjes, uitjes en augurken. Ook een toetje was aanwezig in de vorm van ijs en vruchtjes.

Vanwege het daverende succes van vorig jaar was er dit jaar ook een braderie georganiseerd. Elk leeftijdsgroep had verschillende activiteiten georganiseerd. Er was een koffie-stand, en kon een broodje worden gebakken boven een kampvuur en er waren diverse spelen waaronder blikschieten en sjoelen.

Voor de aanvang van de braderie werd door Pascal van Gelder namens het bestuur een korte toespraak gehouden over het afgelopen seizoen en wat iedereen aankomend jaar kan verwachten. De belangrijkste boodschap was dat we in 2012 een goede basis hebben gelegd voor komende jaren en we meer moeten laten zien waar we goed in zijn: met een gevarieerd spelaanbod kinderen een leuke tijd bezorgen. Een goed middel hiervoor zijn de "Kom eens kijken" ansichtkaarten die via de leiding te verkrijgen zijn. 

De scouts hebben zich goed vermaakt en gaan met plezier en een volle maag het nieuwe scoutingjaar tegemoet. Uiteraard staan de foto's ook op onze site.

BKF2013

<< naar overzicht

Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen