Geslaagd communicatieweekend scouts

Datum bericht: 23 oktober 2012

Scouts doen mee aan internationaal scouting evenement

Elk derde volle weekend van oktober staat voor scouts de zogenaamde jota/joti op het programma. Tijdens dit internationale evenement komen scouts vanuit de hele wereld met elkaar in contact via de ether (Jamboree On The Air) en via het internet (Jamboree On The Internet).   

Tijdens dit weekend waren er twee radiostations aangesloten om zo in contact te komen met Nederlandse of buitenlandse scouts. Via de nationale kanalen werden veel ervaringen met andere Nederlandse scouts uitgewisseld, terwijl er via de internationale zender zelfs contact was met Kroatië. Verder was er voor dit weekend een internetverbinding in het bos aanwezig zodat er gechat kon worden met scouts over de hele wereld.

Op de zaterdag stond een activiteit voor alle jeugdleden gepland. Tijdens een interactieve puzzeltocht maakten de scouts kennis met ouderwetse communicatiemiddelen als een zender en een bliktelefoon, maar ook de moderne middelen als Twitter en Facebook mochten niet ontbreken. De scouts kunnen terug kijken op een geslaagd weekend en doen ook zeker volgend jaar weer mee.

<< naar overzicht

Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen