Brugkabouter schenkt drijftonnen aan Eerbeekse scouts

Datum bericht: 6 juni 2012

De scouts van Scouting Tapawingo Eerbeek werden afgelopen weekend blij verrast door Anita Katenberg van De Brugkabouter. Het Eerbeekse pannenkoekenrestaurant had nog een aantal waterdichte tonnen over, en wist dat de scouts deze tonnen regelmatig gebruiken om bijvoorbeeld vlotten te bouwen.  

Materiaalbeheerder Maarten Koornwinder benadrukt dat de tonnen dan ook meer dan welkom zijn. “Eigenlijk gaan we elk jaar wel meerdere keren vlotten bouwen. We hadden alleen het nadeel dat we maximaal twee vlotten te gelijk konden bouwen. Nu kunnen we elk groepje een eigen vlot laten bouwen, wat natuurlijk veel leuker is. Daarnaast kunnen we nu bijvoorbeeld races tussen de groepjes houden.”  

Tapawingo gebruikt de vlotten ook regelmatig voor activiteiten in de gemeente. Zo konden vorig jaar tijdens de Eerbeekse Kanaalfeesten kinderen een stuk vlotvaren en zijn er plannen om in samenwerking met zwembad Rhienderoord een survivaldag te organiseren voor alle kinderen uit de gemeente. Kun jij niet wachten tot die dag? Kom dan gewoon een keer zelf bij Tapawingo kijken. Via de knop "Keertje kijken?" kun je een afspraak maken.

 

Op de foto (van links naar rechts): Maarten Koornwinder en  Anita Katenberg.  

<< naar overzicht

Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen