Scouts terug naar de middeleeuwen

Datum bericht: 16 april 2012

Eens per twee jaar vindt bij Scouting Tapawingo Eerbeek het zogenaamde groepskamp plaats, een kamp voor alle leden en alle leeftijdsgroepen van de enige scoutinggroep uit de Gemeente Brummen. Afgelopen weekend was het weer zover en kwamen alle welpen, scouts, explorers en stamleden bijeen voor het gemeenschappelijke kamp. Dit jaar had het kamp een middeleeuwsthema, wat betekende dat het clubgebouw was omgetoverd tot een heus kasteel, inclusief waterput en kasteelmuur met ophaalbrug.

Het kamp begon zaterdagochtend om tien uur. Nadat alle kinderen het kasteel waren binnen getreden en het kamp officieel was geopend was het tijd om ridderoutfits te maken. Nadat de vaandels, schilden en shirts klaar waren stond de middeleeuwse lunch op het programma, gevolgd door een postenspel in het dorp. Bij dit spel moesten de kinderen de kasteelheer helpen op zoek naar zijn schat, die door de boeren die overal in het dorp te vinden waren, was verstopt.

’s Avonds genoten de scouts van een kampvuur, geheel georganiseerd door twee jeugdleden. Na diverse sketches, liedjes en acts werd het voor de dappere ridders tijd om terug te trekken naar het kasteel om daar te genieten van de nachtrust. Zondag stonden nog een handelspel en een bosspel (beiden uiteraard in een middeleeuws jasje) op het programma en rond twee uur was het kamp alweer voorbij. De scouts gingen moe maar voldaan naar huis en konden terug kijken op een zeer geslaagd kamp.

De foto's van dit kamp zijn de vinden onder foto's > 2012 > groepskamp 2012.

<< naar overzicht

Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen