Meer dan tweeduizend scouts gaan uitdaging aan tijdens paasweekend

Datum bericht: 6 april 2012

LEUSDEN – Van spannende avonturen tijdens looptochten in de Duitse Eifel tot overnachten in een monumentaal fort, en van kabelbanen tot kip roosteren aan het spit: komend paasweekend gaan ruim tweeduizend scouts nieuwe uitdagingen  aan tijdens de HIT 2012. In Hilversum, Harderwijk, Mook, Dwingeloo, Alphen (NB) en Zeeland wordt tijdens het jaarlijks terugkerende evenement groots uitgepakt met zestig outdooractiviteiten vol unieke ervaringen. Scouts uit heel het land verleggen hun grenzen en maken nieuwe vrienden.

De HIT biedt op de zes locaties Scoutingkampen tijdens het paasweekend voor kinderen en jongeren van 7 tot 21 jaar. Uniek bij de HIT is dat ook niet-scouts, zoals vriendjes, vriendinnetjes en ouders Scouting kunnen beleven. De deelnemers ontdekken onvermoede talenten, leren samenwerken en doen andere vaardigheden op waar ze buiten Scouting, nu en in de toekomst veel aan hebben.

Extreme sports in Brabant

De HIT in Alphen heeft dit jaar een bijzonder kamp in handen: Outdoor & Adventure. Op het programma staan bijna alle extreme sporten die buitensportbedrijven aanbieden. Deelnemers beleven Scouting optimaal tijdens kajakken, mountainbiken, abseilen en veel, veel meer!

Dat ook ouders benieuwd zijn naar wat hun kind voor avonturen beleeft, blijkt wel uit het aantal inschrijvingen voor de andere kampen in Alphen (Noord-Brabant). Al trekkend door België en Nederland voeren de scouts met hun ouders opdrachten uit, koken ze samen en moeten ze hun weg zien terug te vinden naar het kampterrein.

Scouting neemt mediastad over

Expeditie Robinson in Nederland, en dan met Pasen. Het kan! Ruim vijftig scouts komen vrijdag aan op een verlaten station. Wat staat ze te wachten? De verwarring wordt steeds groter en ergens gaat een telefoon. Een weekend lang avontuurlijke proeven; de scouts bepalen zelf hoe het verder verloopt en waar de grens ligt! Luxe, kamperen in een tent of gewoon in de buitenlucht? Te voet of in een vliegtuig boven Hilversum? In de vorige edities van deze HIT is dit alles al eens gebeurd. Ook dit is Scouting!

Hilversum heeft meer te bieden dan alleen media en entertainment. De heide, het bos en de grote hoeveelheid water bieden jonge scouts een uitstekende gelegenheid om te leren hiken bij de Beginnershike. 

AppTrail

Op de oudste en één van de grootste HIT-locaties, Harderwijk, gaan alle kompassen aan de kant. Geen primitieve Scoutingtechnieken, maar volop Scouting anno 2012 tijdens de AppTrail. Met smartphone op zak je eten pingen. Het enige touw dat er aan dit kamp te pas komt, is het oplaadsnoertje van de telefoons. 
Naast de AppTrail zullen op het Veluwemeer tal van scouts deelnemen aan groots opgezette zeilactiviteiten. Keukenprinsen en prinsessen leven zich uit tijdens het Kokkamp en de echte avonturiers zullen zich storten op de Adventure Trail of de Survivalexpeditie.

Duurzaam op kamp, heel natuurlijk!

Scouting is buitenleven. In Dwingeloo wordt tijdens het paasweekend op een uitdagende manier aandacht besteed aan thema’s rondom natuur en milieu. Spelenderwijs leren jonge scouts over de essentie van milieubescherming en natuurbehoud. Tijdens het Woodcamp mag het spannende nachtspel en het maken van een kampvuur niet ontbreken. Dit alles zal plaatsvinden in het Nationaal Park Dwingelerveld in samenwerking met Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. 

Slapen in een fort

Fort Ellewoutsdijk wordt veroverd. Letterlijk klimmen vanaf het water tegen de dikke muur op. In het fort zit Lady Marion opgesloten, maar waar? De scouts van Game Time hebben geen tijd te verliezen. Ze vechten de slechte koning zijn fort uit, bevrijden Lady Marion en geven een groots feest. Tijdens de HIT herleeft Fort Ellewoutsdijk vroegere tijden.  Maar er is nog veel meer te doen in Zeeland, waaronder een bijzondere activiteit voor alle Scoutingvrijwilligers.

HIT Zeeland bestaat dit jaar maar liefst 25 jaar, wat gevierd wordt met een groot gezamenlijk paasontbijt. Alle 150 deelnemers en leidinggevenden zullen op maandagmorgen op Slot Maelstede in Kapelle een eitje weghappen. U bent natuurlijk welkom om mee te eten én een rondje over het kampterrein te doen. 

Over de grens

Dat Scouting niet beperkt blijft tot Nederland, wordt duidelijk in Mook. Deze HIT-locatie ligt vlakbij de grens, waardoor een deel van de activiteiten zich geheel in Duitsland afspeelt. Deelnemers kunnen afreizen naar de Duitse Eifel met de Eifel 50° Noord-HIT’s, die garant staan voor trektochten vol spanning, ruige opdrachten en spelen van enorme omvang in de Duitse bossen en omliggende steden.

Bron: website Scouting Nederland

Tip: op onze Facebookpagina staan enkele foto's van de HIT, gemaakt door onze eigen scouts.

<< naar overzicht

Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen