Scouts openen nieuwe jaar met BoerenKoolFuif

Datum bericht: 10 januari 2012

Afgelopen zaterdag hebben de scouts van Tapawingo het nieuwe jaar officieel geopend met de jaarlijkse BoerenKoolFuif. Voor alle scouts een mooie gelegenheid om iedereen de nieuwjaarswensen over te brengen en te genieten van een goede stamppot. Naast het diner was er ook een mini-kermis georganiseerd en was er als afsluiting een heuse vuurwerkshow.

Elk jaar bedenkt de organisatie weer een unieke activiteit rondom het eten. Dit jaar was er bedacht een mini-kermis te organiseren; een gezellige activiteit waar de kinderen zelf hun invulling aan konden geven. Om vier uur kwamen de scouts bijeen en werd er begonnen met de opbouw van de kermis. Ondertussen werd de boerenkool gekookt en kondende kinderen rond etenstijd genieten van het eetfestijn. Worst, zilveruitjes, gebakken spekjes en natuurlijk de boerenkool, niks ontbrak er aan.

Na het eten waren de ouders uitgenodigd voor de mini-kermis. Deze bestond onder andere uit een oliebollenkraam, een draaimolen en een heerlijk vuurtje op je bij op te warmen. Voor de kleinere kinderen was er blikgooien en touwtje trekken. Na afloop was er een mooie en spetterende vuurwerkshow om het nieuwe jaar in te luiden. De scouts hebben zich weer vermaakt en gaan met plezier het nieuwe scoutingjaar tegemoet.

De foto's vind je hier.

<< naar overzicht

Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen