Uit de krant: Geld Halloween Eerbeek gaat naar tien goede doelen

Datum bericht: 23 januari 2019

Tien goede doelen uit de gemeente Brummen werden maandagavond verblijd met een financiële injectie van Halloween Eerbeek. De cheques werden uitgereikt door de organisatie van Halloween Eerbeek en burgemeester Alex van Hedel.

De giften worden gefinancierd uit de opbrengsten van Halloween Eerbeek 2018. Gedurende dat evenement werd Eerbeek in oktober vorig jaar getransformeerd tot 'Ghost Town Eerbeek'. Er was een Halloween-parade, die driemaal door Eerbeek reed en duizenden bezoekers trok. Voorts stond er een 'Scary Skelter Rally’ op het programma en was er de traditionele Halloween Run (ruim 3.000 deelnemers).

Kampvuurkuil

Het bedrag van 17.500 euro werd verdeeld over tien goede doelen. Dat zijn Scouting Tapawingo Eerbeek (realiseren kampvuurkuil), Gymnastiekvereniging Kracht & Vlugheid (aanschaf saltogordels), Vereniging Ouderen Belang Eerbeek (realiseren seniorenactiviteit), Carnavalsvereniging De Dwarsliggers Eerbeek (aanschaf schoenen Dansgarde), Muziekvereniging De Eendracht (aanschaf instrumenten), Lokale energiecoöperatie BrummenEnergie (aanschaf energiefiets), Pluryn (aanschaf mountainbikes), Kinderboerderij Kiboe Eerbeek (renovatie dierenverblijven), Rotary Eerbeek–Zutphen (bijdrage vakantiegeluk) en Natuurmonumenten (realiseren bankje Voorstonden).

Voorwaarden

De goede doelen zijn geselecteerd op basis van de voorwaarden die Halloween Eerbeek hanteert om in aanmerking te komen voor een bijdrage. Het moet gaan om een concreet en tastbaar project met een maatschappelijk en lokaal karakter, zonder commercieel belang. De volgende editie van Halloween Eerbeek is in oktober 2020.

Bron: https://www.destentor.nl/zutphen/geld-halloween-eerbeek-gaat-naar-tien-goede-doelen~a83f785b/.

<< naar overzicht

Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen