Voorbereiding kamperen welpen

Datum bericht: 15 mei 2017

Zaterdag 17 juni staat in menig welpen-agenda gemarkeerd. Op die dag staat namelijk het Welpen Kampeerweekend gepland. Dit keer op ons eigen terrein aan de Veldkantweg, want het is hoog tijd dat daar eens gekampeerd wordt.

Maar wat houdt dat kamperen eigenlijk in? Welke spullen moet je meenemen? Waar moet je aan denken wanneer je een tent op zet? En wat moet je juist wel of niet doen wanneer je gaat kamperen? De welpen weten er sinds de opkomst van 13 mei alles vanaf.

Die dag hebben de welpen namelijk het kampje voorbereid. Dat begon na een potje trefbal (met de legertent als achterwand) met de grote "Moet mee of Mag mee" quiz. De welpen maakten een enorm lange lijst, waarna samen werd bepaald of een object in de "Moet mee" of "Mag mee" bak thuis hoort. De conclusie: een tent, een slaapzak, pyama, een schone onderboek en een knuffel moeten mee. Een schep en mama mogen mee als je er plek voor hebt. En een PlayStation of een televisie met Netflix passen niet in een rugzak.

Nadat de grote bagage-lijst was opgesteld, was het tijd voor een kleine demonstatie van verschillende kampeer-materialen uit de grote backpacks van de leiding. Zo weten de welpen nu precies hoe een kampproof toilettas, pannenset, gasstel, wastijl, vergiet, kruidenpotje, stoeltje, kookscherm en natuurlijk de backpack zelf eruit zien. Mochten jullie één van deze dingen op een verlanglijstje tegenkomen, de leiding weet waar ze te vinden zijn :).

 

De opkomst eindigde met een "bouw je eigen tent" challenge. Elk groepje kreeg een paar tentstoken, een laken, touw en haringen met de uitdaging een tent te bouwen. Dat resulteerde in een paar mooie bouwwerken die "in het groot" niet zouden misstaan als nachtelijk onderkomen. Voor nu was het natuurlijk een oefening (we hebben een paar heel mooie bruine patrouillententen die we de 18e op zullen zetten), maar deze oefening komt goed van pas wanneer de kids in de scouts-leeftijd écht een eigen onderkomen moeten bouwen.

<< naar overzicht

Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen