Uit de media: Scouts Tapawingo verhuisd

Datum bericht: 25 april 2017

Eerbeek - Met een flikse klap met een blij, doorkliefde burgermeester Alex van Hedel zaterdag het vlaggentouw. Daarna kon de driekleur in de top worden gehesen en was het nieuw clubhuis van Tapawingo officieel geopend.

De scouts verhuisden vanaf de Doonweg, waar een clubgebouw stond dat eigenlijk niet meer op te knappen was, naar een nieuwe locatie op het sportpark aan de Veldkantweg. Zij namen daar het vrijgekomen oude gebouw van de korfbalvereniging over. De scouts waren direct erg enthousiast over de nieuwe plek en de zaterdag dan officeel geopende nieuwe locatie en accomodatie. Midden in het Eerbeekse verenigingsleven kunnen zij naar hartenlust het scoutingspel spelen. Het ruime terrein is geschikt voor spellen, maar ook voor outdooractiviteiten als koken, het bouwen van een stormbaan en hout hakken. Daarnaast kunnen de scouts naar hartenlus bosspelen doen in het Boskobuspark en staan de scouts zo midden op de Veluwezoon voor een speurtocht.

Na de openingsonderhandeling door de burgermeester werd het Openingsfestival gehouden met demonstraties, muziek en activiteiten. 's Avonds werd rond het kampvuur het Max Weber-fest gehouden met livemuziek, een dj, drankjes, gezelligheid en een tevreden terugblik op een geslaagde verhuizing.

Foto:: Han Uenk
Bron: Regiobode, 26 april 2017

<< naar overzicht

Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen