Regio actief tijdens NLdoet

Datum bericht: 21 februari 2017

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 13e keer NLdoet in heel het land. Ook in de regio wordt er volop meegedaan met deze actie.

Uiteenlopende klussen

De klussen die worden uitgevoerd lopen sterk uiteen. Diverse basisscholen (CBS De Triangel in Eerbeek, Kindcentrum Het P@rk in Brummen, Stichting Aventurijn en Basisschool De Tweede Stee in Loenen, Basisschool De Rietgors in Leuvenheim) nemen hun schoolplein onder handen. Daarnaast worden verschillende klussen in de natuur georganiseerd. Zo wordt er aan de Zutphensestraat in Brummen een nieuwe heg geplaatst, vindt er in Brummen een natuurschoonmaak plaats en werkt Het Loenense Maitreya Instituut aan de tuin.

Ook verschillende verenigingen doen mee aan de actie. De Tondense Oranjevereniging gaat aan de slag met de bestrating rond hun accommodatie en de scouts van Tapawingo Eerbeek gaan de kozijnen van hun nieuwe onderkomen schilderen. Stichting Manege De Spreng in Laag-Soeren onderhoudt de oude rijhal.

Trots

Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2017 voor de 13e keer. Tijdens de editie van 2016 zijn ruim 9.000 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Hieruit blijkt dat Nederland een land is van vrijwilligers en daar mogen we met z’n allen trots op zijn.”

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende klussen is te vinden op de website www.nldoet.nl. Daar is het mogelijk om u als individu of als groep aan te melden voor een klus. Meer informatie over onze klus is te vinden op http://nldoet.nl/klus/26019.

<< naar overzicht

Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen