Nieuwe muurschildering Welpenlokaal

Datum bericht: 23 januari 2017

We zijn natuurlijk ontzettend blij met onze nieuwe locatie. Ramen die weer open kunnen, een kachel die altijd meewerkt en géén verzakkende muren meer. Maar, eerlijk is eerlijk, het nieuwe gebouw heeft nog niet echt een scouting-sfeer. Gelukkig begint het effect van de schilderavonden langzaam maar zeker zichtbaar te worden (die groene kleur is toch wel echt een stuk mooier dan die roze/paarse achtergrond) en begint het nieuwe gebouw steeds meer als thuis te voelen.

 

Om ook het welpenlokaal meer een scouting-sfeer te geven en om ons oude gebouw aan de Doonweg niet te vergeten hebben we besloten om de oude muurschildering in het welpenlokaal aan de Doonweg mee te nemen naar de Veldkantweg. Of nou ja, letterlijk meenemen was een beetje lastig. Gelukkig zijn er tegenwoordig digitale fotocamera’s en beamers om de schildering zoals die ruim twintig jaar geleden gemaakt is zoveel mogelijk één op één over te nemen. Hoe dat precies in zijn werking ging hebben we in dit logbericht kort beschreven.

 

De eerste stap was uiteraard het zorgen van een mooie digitale foto zodat we precies weten hoe de schildering aan de Doonweg eruit ziet.

Vervolgens hebben we de foto vertaald naar een lijn-tekening. Met een simpel fietslampje en bakje kwamen we daar een heel eind mee.

 

De nieuwe lijntekening werd digitaal gemaakt om vervolgens te projecteren op de muur. Dat ging verbazingwekkend goed.

 

Nadat alle outlines waren gezet zijn we begonnen met inkleuren. Uiteraard hebben we hierbij de klassieke fout gemaakt door te gokken dat de gele en rode verf na jaren écht nog wel goed was. Niet helemaal dus.

Uiteraard was het belangrijk om de deur in het midden in ere te houden. Dat was dus géén gebrek aan creativiteit. ;)

De week erop is er weer een paar uur geschilderd, met onderstaande resultaat.

 

 

 

Het kritische oog zal zien dat er nog een paar details moeten worden aangebracht. Dit staat het weekend van 18 februari ingepland, zodat de muurschildering afgerond is voor de opening op 22 april.

<< naar overzicht

Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen