Trainingen, workshops en feesten op de Scout-In

Datum bericht: 16 september 2011

Dit weekend zijn een aantal kaderleden aanwezig op de Scout-In in Boxtel. Lees meer informatie over dit kamp in het onderstaande persbericht van Scouting Nederland.

LEUSDEN – Scouting Nederland is als grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland trots op haar 25.000 vrijwilligers. Ruim driekwart van de vrijwilligers bij Scouting is jonger dan 26 jaar. Dankzij deze vrijwilligers is het mogelijk om 85.000 jeugdleden week in week uit avontuurlijke outdoor activiteiten te laten beleven. Tijdens het weekend van 16, 17 en 18 september wordt in Boxtel een groots vrijwilligersfestival gehouden, Scout-In11. Deze valt samen met het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk. Hier worden de Scouting-vrijwilligers bediend met tal van uitdagende workshops en verrassende activiteiten om Scouting, de groep en de Scoutingleiding naar een nog hoger niveau te tillen.

Drie dagen lang staat het festivalterrein op Landgoed Velder bol van de activiteiten om de Scoutingvrijwilliger te laten groeien. Groeien op het gebied van leidinggeven, het ontwikkelen van uitdagende activiteiten en het onderhouden van een clubgebouw. Hoe geef je zeilles aan jonge scouts? Hoe stimuleer je teambuilding binnen je groep? Welke verzekeringen sluit je af voor je clubgebouw? Welke materialen heb je nodig voor je activiteiten? Aan welke evenementen neem je dit jaar deel met je groep? Op Scout-In11 kunnen de scouts tijdens workshops antwoord krijgen op al deze vragen. Door het uitwisselen van ervaringen en het opdoen van inspiratie groeit, de vaak jonge, Scoutingvrijwilliger in zijn rol.

Jongeren met verantwoordelijkheid
Scouting is in Nederland dé organisatie waar jongeren op relatief jonge leeftijd de kans krijgen om verantwoordelijke vrijwilligerstaken op zich te nemen. In een veilige omgeving kunnen jonge scouts werken aan allerlei vaardigheden als leiding geven, communiceren en samenwerken met anderen. Deze vaardigheden kunnen scouts toepassen tijdens hun studie, stage of werk. De plek die veel Scoutinggroepen bieden voor maatschappelijke stages, zijn een erkenning voor de vaardigheden die geleerd worden bij Scouting. De vanzelfsprekendheid waarmee jongeren zich spelenderwijs belangeloos inzetten voor anderen is een houding die ze meenemen in de maatschappij.

Europees Jaar van de Vrijwilliger

Scout-In11 valt samen met de Week van het Applaus, een initiatief van onder meer het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze week komt voort uit het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk en is in het leven geroepen om alle vrijwilligers in Nederland in het zonnetje te zetten. Scouting mag zich met 25.000 jonge vrijwilligers rijk rekenen als het gaat om de belangeloze inzet van jongeren voor anderen. De afsluiting van de Scout-In valt samen met de landelijke afsluiting van de Week van het Applaus. Op spectaculaire wijze zullen de aanwezige vrijwilligers bedankt worden voor hun belangeloze inzet.

Grootse aanpak
Voordat het applaus op zondag los barst, hebben de scouts tijdens het weekend een aantal onuitwisbare ervaringen opgedaan. Naast de grote diversiteit aan workshops kunnen zij de happy drinks proeven van Pierre Wind, zich laten meevoeren met de avonturen van de jongens van het AVRO-programma 'Zee, Zout&Zeilen', feesten op de beats van de bekende dj Kypski, dansen met de Loco Loco Disco Show en uit hun dak gaan met de hits van BZB. Als klap op de vuurpijl presenteert Quintis Ristie een programma waar onder meer cabaretier René van Meurs een optreden zal verzorgen. Deze oud-Scout heeft een dubbelprogramma met Theo Maassen op zijn naam staat en weet als geen ander hoe geweldig het is om als Scoutingleider actief te zijn.

<< naar overzicht

Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen