Met de trein naar scoutingfestival

Datum bericht: 15 juni 2015

Op zaterdag 13 juni rond 10:00 uur verzamelden twaalf welpen van de Eerbeekse scoutinggroep Tapawingo zich op het treinstation in Dieren. Even later begon voor deze groep kinderen tussen de 6 en 10 hun treinreis richting station Arnhem Presikhaaf. Hun einddoel: het regionale scoutingfestival ‘Scout it Out’.

De Scout it Out is een grote activiteit die elke vijf jaar wordt georganiseerd voor en door alle scoutingleden uit de regio Arnhem. Park Presikhaaf was omgebouwd tot een waar scoutingfestivalterrein; inclusief kraampjes met eten en drinken en verschillende activiteiten. Heel veel activiteiten.

Tijdens de Scout it Out was er voor iedereen tussen de 5 en 17 jaar wel iets te doen. Het aanbod was erg gevarieerd: van het trommelen op jerrycans tot zeilen op de nabijgelegen sloot en van een gigantische stormbaan tot lasergamen.

Net als bij het normale scoutingspel waren alle activiteiten afgestemd op de leeftijd van de leden; zo konden de jongste deelnemers zich uitleven op een springkussen terwijl de oudste deelnemers probeerden om zo snel mogelijk bovenaan de klimwand te komen.

Wereldrecord grootste scoutingdas

Rond het middagpunt kwam een ander hoogtepunt; tijdens de Scout it Out werd namelijk ’s werelds grootste scoutingdas onthuld. Deze das met een breedte van bijna 66 meter en een oppervlakte van bijna 1.100 m2  overtrof ruimschoots het oude Canadese wereldrecord. Er was zelfs aan een bijpassende dasring van 1,5 meter hoog gedacht.

Na deze wereldrecordpoging gingen alle deelnemers weer vol enthousiasme langs alle georganiseerde activiteiten. Het bleek een ware uitdaging om álle activiteiten voor de officiële sluiting van drie uur te kunnen doen, maar dat maakte de pret uiteraard niet minder. Vooral de zeepsopbaan en het muziek maken beviel de welpen erg goed!  

Rond kwart voor vier kwam de trein met welpen weer aan op station Dieren. Nadat alle welpen hun eigen railrunner treinkaart hadden uitgecheckt en van de leiding een aandenken aan de dag hadden gekregen, kond iedereen moe maar voldaan naar huis.

De volgende Scout it Out laat nog even op zich wachten, maar uiteraard organiseert de leiding van Tapawingo ook elke week een uitdagende activiteit voor kinderen vanaf 6 jaar. Wil jij een keer komen kijken wat we allemaal doen? Kijk dan op www.tapawingo.nl voor meer informatie!

 

 


Bovenstaand artikel is als persbericht verstuurd naar diverse media. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pascal van Gelder via pr@tapawingo.nl.

<< naar overzicht

Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen