Uit de krant: Scouts helpen Gambia

Datum bericht: 7 oktober 2011

Onderstaand artikel was afgelopen weken te lezen in diverse regionale kranten. Het besteedt aandacht aan de stoelen die Tapawingo cadeau heeft gedaan aan de stichting Vrienden van Tonitaba.

***

De scouts van Tapawingo stuitten tijdens hun grote schoonmaak op een grote hoeveelheid houten stoelen. Deze stoelen werden eigenlijk nooit meer gebruikt dus de scouts hebben gekeken of ze er iemand anders blij mee konden maken. John Kroon van de stichting Vrienden van Toniataba wist wel raad met deze stoeltjes en kwam ze dan ook blij in ontvangst nemen. 

Toniataba
De stichting zet zich in voor de bewoners van het Gambiaanse dorp Toniataba. Door bijvoorbeeld kleding, inventaris, sportspullen en kantoorartikelen in te zamelen zorgt de stichting ervoor dat mensen die bijna niets bezitten en elke dag moeten vechten voor hun voedsel en water toch een iets prettiger leven kunnen leiden. De stichting is momenteel nog in oprichting, maar er worden al wel concrete plannen uitgevoerd. Zo zijn twee vrijwilligers van de stichting momenteel in Gambia om rond te kijken en te inventariseren wat de mensen daar nu echt nodig hebben. 

Officiële oprichting
Nadat de vrijwilligers terug zijn zal de stichting officieel ingeschreven worden bij de KvK en zal de hulp voor Toniataba weer ietsjes dichterbij zijn. Tot die tijd zijn alle materiële en immateriële giften welkom. Zoals de scouts van Tapawingo al lieten zien zijn de mensen in Toniataba namelijk heel blij met spullen die wij niet meer gebruiken. 

Zó help je anderen
Scoutingleider Tom Roelofs was verantwoordelijk voor het opruimen van de stoeltjes. Toen hij het berichtje van de stichting ontving was al snel duidelijk dat deze bestemming van de stoeltjes eigenlijk de beste was. “Wij zijn van onze stoeltjes af en we maken er heel veel mensen heel blij mee. Dat is toch fantastisch, zó help je anderen.” stelt Tom.

Mocht u meer willen weten over de stichting dan is deze te bereiken per e-mail (elmujo.gambia@gmail.com) en telefoon (0616134851). 

<< naar overzicht

Keertje kijken?Vrijwilliger worden?

Mijn Scouting.nl

Direct inloggen bij Scouting Nederland

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen